El debat sobre els ventres de lloguer -La Directa 3892015-07-07-El debat sobre els ventres de lloguer

Beatriz Gimeno
Escriptora, activista feminista i lesbiana
@beatrizgimeno1
El mes de maig, en la seva reforma del Registre Civil, el Partit Popular va presentar d’amagat la possibilitat que les criatures nascudes de ventres de lloguer es puguin registrar sense problemes a Espanya. Aixó suposa, de facto, el reconeixement d’aquesta pràctica com a  egítima, per a aquelles persones que disposin dels m.s de 30.000 euros que pot costar el nadó. Fins ara, atés que els ventres de lloguer sòn il.legals aquí i a gaireb. tot Europa, es negava la seva inscripció als registres.
A aquesta proposta, el PSOE hi ha oposat una esmena que busca el contrari. D’una banda, d.na un termini perqué tots els nadons nascuts o que han néixer durant els propers mesos puguin ser inscrits, després del qual aquesta porta es tanca definitivament; també pretén prohibir que les empreses de subrogació –les veritables beneficiades del negoci– es puguin anunciar a Espanya. Si un negoci és il.legal, és lógic considerar que no es pot anunciar lliurement. Les empreses, constituïdes en un auténtic lobby de poder, han reaccionat a l’esmena del PSOE amb trucades, cartes i campanyes de pressió als partits. La influéncia económica que exerceix aquest sector sobre els mitjans de comunicació ja ve de lluny. I el resultat és que aquests mitjans, que viuen de la publicitat, han estat publicant publireportatges de ventres de lloguer, sempre presentats com una práctica éticament acceptable i socialment justa, productora de felicitat. Poques coses es venen tan bé: parelles felices que només volen completar les seves famílies amb un fill o filla; nens i nenes que s.n desitjats i buscats; dones de  classe mitjana americana que l’únic que busquen amb la seva generosa donació és satisfer altres parelles. Qui podria resistir-se a aquesta imatge?  [Més a La Directa]

One reply to “

  1. Pues, yo no hablo catalá, pero, entiendo que se está criticando el hecho de que se admitan en el sistema de salud las ofertas comerciales de vientres de alquiler. La interrogación ética que creo ver aquí se dirige precisamente, no sólo a las medids institucionales sino a los llamados “ciudadanos del común” que bajo la ideología del ilimitismo, hacen este tipo de demandas, cuando lo real de la naturaleza se niega a darles un niño, cuyo capricho siempre satisface el dinero.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star