[Esta semana en La Directa] This Christmas do not buy animals. Adopt them!

 

This Christmas do not buy animals
Adopt them!

2012-12-02 ELS ANIMALS NO SÓN JOGUINES web

ELS ANIMALS NO SÓN JOGUINES PER A REGALS.  [AQUESTA SETMANA A LA DIRECTA]

Per Encarna Canet.

S’acosten les festes del solstici d’hivern1 i com cada any, hi haurà persones que regalaran animals domèstics o animals exòtics com si d’un objecte es tractés. Una vegada comencen la convivència amb estos éssers vius moltes famílies comencen a voler-se desfer d’ells: es fan grans i ja no son tan manejables, miolen, borden, fan sorolls, poden trencar mobles o coses, poden embrutar, cal passejar-los…és a dir tenen vida i per tant necessitats a les quals cal donar resposta. I moltes persones no estan capacitades o no volen atendre les necessitats vitals d’aquestos amics i acaben abandonant-los, tirant-los o maltractant-los.

Totes tenim veïns i veïnes que tenen gossos o gats tancats en un balcó, pardals en gàbies minúscules, gossos en cases de camp lligats amb cadenats i completament sols, cavalls sense aigua a la intempèrie…

Per evitar el maltractament i l’abandonament d’animals socials amb capacitat de patir, el millor es no regalar animals sense saber si anem a ser capaços de cuidar-los, o si tindrem temps d’estar amb ells i gaudir de la seua companyia o si sabrem aguantar les suposades “molèsties” que ens poden produir. Si no ho teniu clar millor regaleu objectes immaterials.

I si veritablement després d’un procés de reflexió desitgeu tindre un amic amb vosaltres que vos aportarà tot tipus d’alegria, companyia i satisfacció NO EL COMPREU, ADOPTEU-LO.

[mès a La Directa de aquesta semana]

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s